vineri, 30 noiembrie 2018

Pitiţi după drapel, sau despre cel mai fals patriotism / comunicat cetăţenesc pentru Jandarmeria Română


Pe bune, băieţi şi fete, aţi c*** steagul, iar acum vreţi să-l şi fluturaţi?

De Ziua Naţională, mărşăluind alături de eroi, emiţând pretenţia aberantă să stăm cu faţa (ba, poate, să vă şi aplaudăm)?


Ia ascultaţi aici, băieţi şi fete cu (evidente) dificultăţi de înţelegere:

Eroii luptă sub drapel, ba chiar ajung uneori, murind în luptă, să treacă prin faţa oamenilor, întinşi sub el întins. Şi da, în măsura (întotdeauna verificabilă) în care nu au comis crime împotriva umanităţii/ a civililor, merită măcar o înclinare respectuoasă a capului, când trec.

Alţii, însă, cum încercaţi voi să faceţi acum, se ascund după drapel - de parcă rolul lui ar fi cel al unei perdele de mascare sau chiar al unui covor sub care se vâră gunoiul.

Stupidul şi agresivul vostru comunicat de acum câteva zile semnalează, ce-i drept, câteva lucruri importante:

- că din evenimentele de la 10 august aţi învăţat, deocamdată, doar că puteţi gaza, lovi, călca oameni paşnici în picioare şi nu doar să scăpaţi nepedepsiţi, ci să fiţi chiar felicitaţi/ avansaţi pentru asta;

- că, fără îndoială, sunteţi la fel de periculoşi ca atunci - iar şefii şi manipulatorii voştri contează pe asta, în credinţa că ne-au speriat şi ne vom opri;

- că naţionalismul de doi bani (gol şi de idei şi de orice simpatie pentru oameni, dar gonflat ca o broască devenită bou) cu care aţi fost injectaţi v-a adus în punctul unde credeţi că decideţi voi cine e om şi cine nu, cine e român şi cine duşman, după cum serveşte Puterea pe care voi o slugăriţi, sau i se opune;

- nu în ultimul rând, că "ideologii" voştri, dată fiind dispariţia, în urmă cu mai bine de 15 ani, din Codul Penal a prevederilor privind ofensa adusă autorităţii, se agaţă de ce-a mai rămas, încercând să stabilească o echivalenţă între drapelul şi însemnele pe care le purtaţi şi instituţie în întreg/ oamenii ei în particular.

Nu, băieţi şi fete. Nu noi insultăm, pângărim, călcăm în picioare demnitatea însemnelor naţionale. Voi sunteţi cei/ cele care aţi făcut/ vă pregătiţi să faceţi pe mai departe toate lucrurile astea odioase. Voi, cei care în numele (de fapt, sub masca) uniformei, stemei, steagului v-aţi abandonat discernământul, libertatea, bunătatea. Voi, marionete albastre, spoite pe obrazul gros cu cel mai mincinos tricolor.

România anului 100, din păcate, nu e liberă. E o ţară sub ocupaţia corupţilor, a politrucilor şi a impostorilor - iar voi sunteţi trupele lor înarmate.

Comunicatul vostru, nu uităm nici treaba asta, se încheia - pentru că tortul stupidităţii, nu-i aşa, are nevoie de o cireaşă la limita vidului-de-minte - cu cuvintele: "există şi a doua zi".

Al meu/ al nostru, în replică, repetă gândul cel mai important cu care noi, ăştia, participăm mâine la evenimente:

Va exista anul 101, şi vom face tot ce ne stă în putinţă să nu ni-l mai furaţi/ blestemaţi/ pângăriţi şi pe ăsta. Va exista România la 30 de ani după Revoluţie, şi n-o să lăsăm acest sacrificiu să fie în zadar.

Ne vedem în stradă, mâine şi până la capăt.




Niciun comentariu: